marți, 15 noiembrie 2011

E mai real decât vrei să crezi!!!!!


Un bărbat a mers la frizer să se tundă. Cei doi au început să discute diverse subiecte, în cele din urmă ajungândvorbeasă despre Dumnezeu. Frizerul a spus: "Nu cred că Dumnezeu există."
"De ce spui asta?" a întrebat clientul.
"Trebuie doar să ieşi pe stradă şi să vezi că Dumnezeu nu există. Spune-mi, dacă Dumnezeu ar exista, ar fi atâţia oameni bolnavi? Ar mai fi copii abandonaţi? Dacă Dumnezeu ar exista n-ar mai fi suferinţă şi durere. Nu-mi pot imagina cum ar fi să iubeşti un Dumnezeu care permite asemenea lucruri să se întample."
Clientul se gândi la vorbele frizerului, dar preferă să nu răspundă, fiindcă nu dorea să înceapă o discuţie în contradictoriu.
Peste puţin timp, frizerul termină de tuns şi clientul plecă în drumul său. Imediat ce ieşi din frizerie, bărbatul se uită în jurul său şi în minte îi reveneau spusele frizerului. Măsurând cu ochii mulţimea trecătorilor, zări pe stradă, un om neîngrijit, cu părul lung şi murdar. Părea un om sărman.
Clientul reveni la frizer şi îi spuse:" Ştii ceva? Frizerii nu există!"
"Cum poţi spune asta?" a întrebat frizerul nedumerit. "Eu sunt aici şi sunt un frizer. Şi tocmai te-am aranjat!"
"Nu e aşa!" a spus clientul. "Frizerii nu există pentru că dacă ar exista nu ar mai fi oameni cu păr lung şi neingrijit, precum omul de afară."
"Dar frizerii există! Ceea ce se întâmplă e că oamenii nu vin la mine".
"Exact!" a răspuns cu tărie bărbatul. "Asta e ideea! Şi Dumnezeu există! Ceea ce se întamplă e că oamenii nu merg la El şi nu Îl caută. De aceea există atâta durere şi suferinţa în lume."


Niciun comentariu: