marți, 19 februarie 2008

Doar necredinţa ta te va impiedeca să faci si să devii ceea ce a intenţionat Dumnezeu să faci şi să devii!!

Fii mai puternic decât greşeala pe care ai făcut-o. Recunoaşte, cere-ţi iertare şi plănuieşte să eviţi repetarea ei. Nu lăsa opiniile altor oameni să te oprească să trăieşti o viaţă cinstită şi să te îndepărtezi de obiectivele tale. Ideile şi motivele tale să fie cele care îţi coordonează acţiunile. Accepta-ţi propira valoare şi înţelege că nu-ţi poţi baza viaţa pe standardele pe care alţii şi le-au stabilit pentru ei înşişi.

Daca vei fi tratat rău , ce ar trebui să faci? Urmează următorii paşi:

  1. Confruntă - există momente, locuri şi modalităţi adecvate de a face acest lucru. Înainte de a trece la acţiune, roaga-te şi cere-I lui Dumnezeu să-ţi călăuzească gândurile şi cuvintele. Apoi mărturiseşte aceste lucruri care te apasă pe un ton calm lipsit de accente critice. După lasă totul în seama lui Dumnezeu.
  2. Eliberează - nu numai că Dumnezeu ne cere să ne iertăm unii pe alţii, dar totodată ne dă şi harul de a face asta chiar dacă o persoană iese de sub pedeapsa ta, nu înseamnă că a ieşit de sub a lui Dumnezeu.( pedeapsa amânată nu este o pedeapsă anulată)
  3. Aminteste-ţi - frecvenţa cu care te iartă Dumnezeu, Pavel a scris : " Iertaţi... precum v-a iertat şi Domnul". Aminteţte-ţi preţul plătit de Isus pentru păcatele tale.
  4. Roagă-te - pentru ofensator. A ierta însemnă a refuza să-i permiţi celuilalt ce te-a rănit să mai facă acest lucru. Matei 5:44 " rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc.

Niciun comentariu: