duminică, 29 martie 2015

Poţi să iubeşti Bucureşti?:))


Probabil că multora le plac călătoriile şi deplasările în diverse colţuri ale lumii. Personal nu mă regăsesc printre cei cărora le place să vadă locuri noi, prefer liniştea bârlogului meu. În urmă cu câteva zile am fost nevoită să ies din zona mea de confort şi să mă duc în patria "miticilor". Timp de o săptămână am avut senzaţia că trăiesc într-o lume a haosului. Eram de-a dreptul consternată să observ numărul impresionat de oameni în mişcare, la orice oră din zi, maşinile interminabile din trafic, clădirile înghesuite, staţiile de metrou puternic "ventilate" şi "inscripţionate", "profitorii de ocazii" întâlniţi pretutindeni, mega conectarea tuturor, limbajul articulat şi arogant şi lipsa de răbdare. Toate acestea îmi dădeau un sentiment de "atemporalitate", de incompatibilitate cu lumea "bună" din Bucureşti.  "Toxic Bucureşti" e locul în care poţi să îţi găseşti cu uşurinţă
un loc de muncă, fără a mai avea timp personal. Pentru a ajunge la ora potrivită la locul de muncă, îţi trebuie cel puţin alte 60 de minute să te pregăteşti şi să parcurgi distanţa până la destinaţia dorită. Dacă eşti nou venit în Bucureşti şi nu eşti posesorul nici unei maşini, e neapărat necesar să circuli cu taxiul, în caz contrar s-ar putea să te extenueze schimbarea de autobuze şi metrouri. Nu recomand "Class Taxi", fiindcă aici sistemul de taxare e echivalent cu cel al unui drum de 400 km dus-întors. Metroul este într-adevăr un mijloc de transport rapid, însă în aşteptarea lui "adulmeci" mirosul degajat de "gunoaie", ultimul cuvânt putând fi folosit nu doar pentru a face referire la deşeurile aruncate prin straţiile de metrou, ci inclusiv la cei care preferă "nereciclarea". În Bucureşti poţi atinge nivele negândite de irascibilitate, metode inedite de destresare şi poţi râmâne lefter fără să îţi dai seama. Aici, cu siguranţă sentimentalismele nu îşi au rostul, doar dacă ai nişte combinaţii de făcut. Toţi sunt afacerişti, fiecare ar vrea să fie oameni de succes, păcat însă că până a ajunge în vârful piramidei, ar face orice. Înşelătoriile sunt la modă în Bucureşti şi dacă eşti surprins de aşa ceva, înseamnă că eşti un bleg fără viitor. Dacă îndrăzneşti cumva să convingi pe careva că a alege calea uşoară nu e metoda potrivită pentru a deveni un om strălucit, eşti luat în derâdere. Bucureştiul e locul unde "totul este 2 fast 2 furious", iar aşa zisele "psihotrone" sunt răspunzătoare de faptul că majoritatea politicienilor corupţi stau în arest la domiciliu, iar oamenii de rând nu fac nimic. Ar face, susţin unii, dar "psihotronele" nu îi lasă. Sper să nu fiu nevoită să repet experienţa prea curând.


"Plus că oamenii din Bucureşti se şi fac vizibili repede prin limbaj, dau impresia că sunt aroganţi, sunt foarte agresivi în trafic, în comparaţie cu ardelenii care <> înainte să se hotărască dacă s-o ia sau nu din loc".

Citeste mai mult: adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/capitala-miticilor-1_50ba009c7c42d5a663af2041/index.html

Niciun comentariu: