sâmbătă, 1 martie 2008

THINK BIG!!!!

" Sa va explic mai pe larg ce inseamna Think Big:
T=TALENT
Recunoaste si accepta talentele cu care te-a inzestrat Dumnezeu. Toti avem talente. Cultiva aceste talente si pune-le la lucru in carierea pe care ti-o alegi.
T de asemnea inseamna TIMP.
Invata sa apreciezi timpul. Daca stii sa te organizezi, oamenii se pot bizui pe tine. Astfel, dai dovada ca esti demn de increderea lor. Invata sa nu-ti irosesti timpul. Timpul inseamna bani si efort. Unii au darul de a si-l organiza foarte eficient, altii trebuie sa invete.
H= HOPE(SPERANTA)
Nu umbla de colo-colo, asteptand mereu sa se intample cine stie ce catastrofa. Gandeste-te la lucrurile bune care iti stau in fata si nu lasa sa treaca pe langa tine cele neobservate.
H de asemenea= HONESTY(ONESTITATE)
Daca faci un lucru necinstit, va urma inevitabil un al doilea lucru necinstit pe care vei fi nevoit sa-l faci pentru a-l acoperi pe primul si iti vei complica inutil viata. La fel e si cu minciunile. Daca esti insa cinstit, nu va trebui sa iti incarci memoria cu toate minciunile pe care le-ai spus. Cel mai simplu lucru este sa spui adevarul.
I=INSIGHT(PERSPICACITATE)
Asculta-i atent pe oamenii care au fost deja in locul in care vrei sa mergi. Invata din greselile lor in loc sa le repeti. Citeste carti bune, de exemplu Biblia, pentru ca iti deschid perspective noi de intelegere.
N=NICE(AMABILITATE)
Fii amabil cu oamenii, fara deosebire. Daca te porti frumos cu ei si ei se vor purta la fel. Ce te costa sa fii politicos?
K=KNOWLEDGE(STIINTA, CUNOASTERE)
Stiinta este cheia unei vieti independente, este cheia tuturor visurilor, sperantelor si aspiratiilor. Daca detii multe cunostinte, iti semnezi sigur recomandarea pentru succes.
B=BOOKS(CARTI)
Intelectul ni-l dezvoltam citind, gandind, folosindu-ne imaginatia. Cand citesti mintea lucreaza, imbinand literele in cuvinte si asociind cuvintele cu idei.
I=IN-DEPTH LEARNING(INVATARE APROFUNDATA)
Pentru cei care invata sistematic, si nu doar superficial, cunostintele devin o parte din propria fiinta. Ajung sa se inteleaga mai bine pe ei insisi;fiecare cunostinta noua vine sa imbogateasca tezaurul.
G=GOD(DUMNEZEU)
Nu te considera niciodata prea mare pentru Dumnezeu. Nu-L scoate din viata ta!
Obisnuiesc sa le spun tinerilor ca daca isi vor aminti aceste lucruri, daca vor aplica regula THINK BIG, nimeni si nimic nu ii v-a putea impiedica sa aiba succes in orice vor intreprinde."(Ben Carson-Maini inzestrate, pag186-187)

Niciun comentariu: