vineri, 14 noiembrie 2008
joi, 30 octombrie 2008
..cred ..ca .. sper ca... stiti de unde e fragmentul:)
Ce căutam eu? Sufletul meu. Unde? Şi cum se putea recunoaşte adevăratul meu suflet între miile de suflete pe care le purtam în mine?…
… Sufletul meu… Iată ceea ce mă tulbură. Nu-l pot aduce la lumină. Aş vrea să-mi găsesc sufletul cum găsesc pancreasul unui câine la anatomie. Să-l măsor, să-l cântăresc şi să-l preţuiesc în valori. Aş vrea să ştiu … [ ] … dacă eu sunt un om de ştiinţă sau un sentimental. Dacă mă pot încrede în preocupările mele actuale sau trebuie să fiu bănuitor şi mă tem de timpurii schimbări.
Pentru că sunt zile când voinţa mi-e sigură şi mintea limpede ca a unui bărbat. Atunci lucrez cu sârg, plănuiesc lecturi şi scriu indicele cărţilor. … [ ] …
Sunt apoi ceasurile petrecute privind pe ferăstruica mansardei mele sau păşind pe străzi necunoscute, pe sub castani. Ceasuri care mă tulbură, mă neliniştesc. Ceasuri în care nu mă recunosc. Atunci, un gând mă frământă, şi eu, din toată puterea voinţei mele, îl izgonesc.
De multe ori izbândesc. Lucrez până noaptea şi adorm fericit că m-am învins pe mine. Adorm surâzând.
Alteori, însă, nu izbutesc să mă apăr. Şi toate acestea mă întristează. Trebuie să lupt mereu, trebuie să mă apăr împotriva sufletului meu, pe care nu-l cunosc şi care mi se dezvăluie la răstimpuri, contradictoriu. Niciodată nu mi-am găsit sufletul acelaşi. În fiecare zi, altul. Iar eu trebuie să lupt ca să duc mai departe ceea ce începusem cu o lună, cu o săptămână, cu o zi mai înainte…”
duminică, 13 iulie 2008
Specific !
Experienţele care îţi schimbă viaţa apar de obicei în timpul celor mai întunecate vremuri când inima ţi-e zdrobită, te simţi abandonat, parcă nu mai există cale de ieşire din problemele care te înconjoară, durerea este insuportabilă şi atunci te întorci cu faţa spre Dumnezeu. În acele momente înveţi să te rogi din inimă, cu sinceritate lui Dumnezeu. Când eşti plin de durere n-ai timp pentru rugăciuni superficiale. Problemele ne "forţează" să-l căutăm pe Dumnezeu şi să depindem de El, nu de noi.
Vei ştii că doar de Dumnezeu ai nevoie atunci când nu ţi-a mai rămas nimic decât Dumnezeu. Aşa că încredinţează-ţi toate nevoile în mâinile Sale iubitoare şi priveşte rezultatul.
marți, 8 iulie 2008
Sfârşit de sentimente, de gânduri şi viaţă
Doar goliciunea rămâne ancorată -n tine
Umbrind o inima cernită de credinţa deşartă....
Te pierzi în dialoguri mute şi în tăceri reprobatoare; Nu vezi un sens...? poate nu-l cauţi , Te simţi captiv sau nu te simţi ? rămâne doar o întrebare
Iar golul resimţit în suflet mai are o singură alinare.....
marți, 22 aprilie 2008
For Alexandru Alexandroni
your buddy :))))))))
miercuri, 9 aprilie 2008
Timpul schimbării
- Parinte, sunt destul de rau. As vrea sa ma schimb, dar nu pot. Imi pierd usor rabdarea. Atunci cand ma enervez, vorbesc urat si multe altele. Am incercat sa ma schimb, dar nu am putut. Totusi, eu sper ca dupa ce voi mai creste, voi putea sa ma schimb, nu-i asa ?
- Nu - i-a raspuns batranul. Vino cu mine!
L-a dus pe tanar in spatele chiliei, unde incepea padurea, si i-a spus:
- Vezi acest vlastar, stii ce este ?
- Da, parinte, un puiet de brad.
- Smulge-l!
Tanarul a scos bradutul imediat. Mergand mai departe, calugarul s-a oprit langa un bradut ceva mai inalt, aproape cat un om.
- Acum, scoate-l pe acesta.
S-a muncit baiatul cu pomisorul acela, dar cu putin efort a reusit pana la urma sa-l scoata. Aratandu-i un brad ceva mai mare, calugarul i-a mai spus:
- Smulge-l acum pe acela.
- Dar e destul de mare, nu pot singur.
- Du-te si mai cheama pe cineva.
Intorcandu-se tanarul cu inca doi flacai, au tras ce-au tras de pom si, cu multa greutate, au reusit, in sfarsit, sa-l scoata.
- Acum scoateti bradul falnic de acolo.
- Parinte, dar acela este un copac mare si batran. Nu am putea niciodata sa-l smulgem din radacini, chiar de-am fi si o suta de oameni.
- Acum vezi, fiule ? Ai inteles ca si relele apucaturi din suflet sunt la fel ? Orice viciu sau orice neputinta pare, la inceput, inofensiva si fara mare importanta, dar , cu timpul, ea prinde radacini, creste si pune stapanire din ce in ce mai mult pe sufletul tau. Cat este inca mica, o poti scoate si singur. Mai tarziu vei avea nevoie de ajutor, dar fereste-te sa lasi raul sa ti se cuibareasca adanc in suflet, caci atunci nimeni nu va mai putea sa ti-l scoata. Nu amana niciodata sa-ti faci curatenie in suflet si in viata, caci mai tarziu, va fi cu mult mai greu.
"Degeaba taiem crengile pacatului in afara noastra, daca in noi raman radacinile care vor creste din nou."
Răsplata
- Mai baiete, i-a raspuns omul, daca ai munci si tu cat de putin, ti-as da banii, dar asa, pe degeaba, zi si tu, e drept ?
N-a mai spus nimic copilul, dar a plecat suparat. Tare si-ar fi dorit asemenea ghete, asa ca, a doua zi, iar s-a dus sa-i ceara bani tatalui sau. Dar si de data aceasta parintele l-a refuzat.
Cand a venit si a treia zi sa-i ceara bani, taranul i-a spus:
- Uite, mai baiete -vad ca nu mai scap de tine! Eu am treaba aici, in gradina. Dar, in pod, e o gramada de grau ce trebuie vanturat, ca altfel se umezeste si se strica. Pune mana pe lopata, vantura tu graul si pe urma vino aici si-ti dau bani sa-ti cumperi ghetele.
N-a mai putut baiatul de bucurie. S-a urcat repede in podul casei, dar nu prea il tragea inima la munca. Asa ca s-a culcat pe un brat de fan, a tras un pui de somn, dupa care a alergat in curte, strigand:
- Gata tatuca, am vanturat tot graul. Acum imi dai banii ?
- Nu! - a raspuns omul categoric. Ti-am spus sa vanturi graul, nu sa pierzi vremea. Treci in pod si fa ce ti-am spus!
A plecat iar baiatul, dar nu putea intelege de unde stia tata ca el nu vanturase graul. Probabil ca l-a surprins dormind si nu l-a trezit, ca altfel nu se poate ... Asa ca, dupa ce s-a urcat iarasi in podul casei, s-a pus la panda in loc sa aiba grija de grau. A stat el pret de jumatate de ceas, cu ochii atintiti spre tatal sau, care muncea de zor in curte, si, socotind el ca-i de ajuns, se duse iarasi in gradina.
- Tata, am terminat toata treaba, n-a ramas bob de grau neintors. Acum imi dai banii ?
- Mai baiete, dupa ce ca esti lenes, mai esti si un mare mincinos. Nu ti-e rusine ? Sa stii ca, daca nici de data asta nu te duci in pod si nu faci treaba cum se cuvine, nu mai vezi nici o gheata. Ai inteles ?
Cand a vazut baiatul ca altfel nu se mai poate, s-a urcat in pod, a pus mana pe lopata si a inceput sa vanture graul. Dar, cum a bagat lopata in gramada, a gasit ascunsa in grau o pereche de ghete noi noute, exact asa cum isi dorea el.
De bucurat, s-a bucurat, cum era si de asteptat, dar, in acelasi timp, ii crapa obrazul de rusine pentru minciunile sale de mai'nainte. Fara sa-l mai puna nimeni, a vanturat tot graul, dupa care s-a dus si in gradina sa isi ajute tatal. Acum simtea, intr-adevar, ca merita ghetele, dar, mai mult decat atat, simtea cat de bine este sa fii alaturi de parinti si sa ii ajuti.
"Cresteti-va copiii in invatatura si intelepciunea Domnului!"
luni, 31 martie 2008
Cele 4 neveste de împărat
In realitate, noi toti avem 4 sotii in viata noastra: Cea de-a patra sotie este TRUPUL nostru. Indiferent cat timp si efort investim in a-l face sa arate bine, el ne va lasa cand murim. Cea de-a treia sotie este AVEREA noastra. Cand murim, merge la altii. Cea de-a doua sotie este FAMILIA SI PRIETENII. Indiferent cat de apropiati ne-au fost in timpul vietii, ei nu pot decat sa vina la mormantul nostru dupa ce nu mai suntem. Prima sotie este SUFLETUL nostru. Adesea este neglijat in goana dupa averi, bunastare si putere. Totusi, SUFLETUL este singurul care ne va urmaoriunde vom merge.
MORALA - Deci, sa ne trezim sufletul, sa-l cultivam, sa-l face puternic si sa-l bucuram acum, pentru ca este singura particica din noi care ne va urma si va fi cu noi pentru eternitate.
Ulciorul fisurat
Morala : Niciunul din noi nu suntem perfecti ... dar putem invata sa ne folosim chiar de imperfectiunile noastre ...
Asta e viaţa!!
MORALA: Asta e viata. Nu astepta prea mult pentru a-i spune cuiva special ceea ce simti. Spune-i astazi. Maine va putea fi prea tarziu.
O inimă perfectă
Inima ta cum este? O poti imparti cu altii?!?
Dumnezeu stie de ce am eu nevoie!
I-am cerut lui Dumnezeu să-l facă sănătos pe copilul meu care era paralitic. Dumnezeu mi-a zis: „Nu, Spiritul este complet, corpul este doar ceva temporar”.
I-am cerut lui Dumnezeu să-mi dea răbdare. Dumnezeu mi-a zis: „Nu. Răbdarea apare în urma necazurilor, nu se oferă, se cîştigă”.
I-am cerut lui Dumnezeu să-mi dea fericire. Dumnezeu mi-a zis: „Nu. îţi dau binecuvîntare. Tu hotărăşti dacă vrei să fii fericit”.
I-am cerut lui Dumnezeu să mă elibereze de suferinţă. Dumnezeu mi-a zis: „Nu. Suferinţele te îndepărtează de ambiţiile lumii şi te apropie de mine”.
I-am cerut lui Dumnezeu să mă ajute să fiu mai bun. Dumnezeu mi-a zis: „Nu. Trebuie să creşti tu singur, şi eu te voi lăstari ca să faci fructe”.
I-am cerut lui Dumnezeu să-mi dea toate lucrurile de care să mă bucur în viaţă. Dumnezeu mi-a zis: „Nu. îţi dau viaţă ca să te bucuri de toate lucrurile”.
I-am cerut lui Dumnezeu să mă ajute să-i iubesc pe ceilalţi cu aceeaşi dragoste cu care mă iubeşte El pe mine. Dumnezeu mi-a zis: „Ah, în sfîrşit, începi să înveţi”.
Iubire neconditionata
- Mamă, tată, mă întorc acasă, dar vreau să vă rog ceva: voi veni cu un prieten care mi-ar plăcea să rămînă la noi.
- Bineînţeles. Ne-ar face plăcere să-l cunoaştem.
- Dar trebuie să ştiţi ceva... El a fost rănit în război. A călcat pe o mină şi a pierdut un picior şi o mînă. Nu are unde să meargă şi vreau să locuiască împreună cu noi.
- Îmi pare rău, fiule, să aud aşa ceva. Poate reuşim să găsim un loc unde să poată rămîne.
- Nu, mamă, tată, eu vreau să stea la noi.
- Fiule, i-a zis tatăl, nu ştii ce ne ceri. Cineva atît de limitat din punct de vedere fizic poate fi o adevărată povară pentru noi. Avem vieţile noastre de trăit şi nu putem accepta în familia noastră pe cineva aflat în această stare. Eu cred că ar trebui să te întorci acasă şi să uiţi de omul acesta. Va găsi el un mod de viaţă de unul singur.
În acel moment, tînărul a închis telefonul. De atunci, părinţii nu au mai auzit de el. Cîteva zile mai tîrziu au primit un telefon de la poliţia din San Francisco. Fiul lor murise pentru că a căzut de pe o clădire, aşa li s-a spus. Poliţia credea că era vorba de o sinucidere. Părinţii, distruşi de veste, au zburat la San Francisco şi au fost duşi la morga oraşului pentru a-l identifica pe fiul lor. L-au recunoscut, dar spre disperarea lor, au descoperit ceva ce nu ştiau, fiul lor avea doar o mînă şi un picior.
Părinţii din această povestire sînt ca mulţi dintre noi. Găsim că este foarte simplu să-i iubim pe oamenii frumoşi pe dinafară sau pe cei simpatici, şi nu ne plac cei care ne fac să simţim un anumit disconfort sau ne fac să ne simţim incomod. Preferăm să stăm departe de persoanele care nu sînt foarte prezentabile sau frumoase şi inteligente ca noi.
Din fericire, există cineva care nu ne tratează în felul acesta. Cineva care ne iubeşte foarte mult, care totdeauna ne va primi în familia sa, indiferent de stadiul de degradare fizică sau mentală în care ne aflăm. În această seară, înainte de a te duce la culcare, spune o rugăciune lui Dumnezeu pentru ca El să-ţi dea forţa să poţi accepta pe fiecare aşa cum este şi să te ajute să fii mai înţelegător cu aceste persoane care sînt altfel decît noi.
O bijuterie valoroasa şi unică
Fără ca măcar să se uite la el, bătrînul îi spuse:
– Îmi pare rău, băiete, nu te pot ajuta acum, am de rezolvat o chestiune personală. Poate după aceea...
Apoi, după o mică pauză, adăugă:
– Dacă însă m-ai ajuta tu pe mine, atunci poate că aş rezolva problema mea mai repede şi aş putea să mă ocup şi de tine.
– Aaa... încîntat să vă ajut – bîigui tînărul cam cu jumătate de gură, simţind că iarăşi e neluat în seamă şi amînat.
– Bine – încuviinţă bătrînul învăţat. Îşi scoase din degetul mic un inel şi-l întinse băietanului, adăugînd:
– Ia calul pe care-l găseşti afară şi du-te degrabă la tîrg. Trebuie să vînd inelul acesta pentru că am de plătit o datorie. E nevoie însă ca tu să iei pe el cît se va putea de mulţi bani, dar ai grijă ca nici în ruptul capului să nu-l dai pe mai puţin de un bănuţ de aur. Pleacă şi vino cu banii cît mai repede.
Tînărul luă inelul, încălecă şi plecă. Odată ajuns în tîrg, începu să arate inelul în stînga şi-n dreapta, doar-doar va găsi cumpărătorul potrivit. Cu toţii manifestau interes pentru mica bijuterie, pînă cînd le spunea cît cere pe ea. Doar se apuca să le zică de bănuţul de aur, unii rîdeau, alţii se încruntau sau îi întorceau imediat spatele. Un moşneag i-a explicat cît de scump este un ban de aur şi că nu poată să obţină un asemenea preţ pe inel. Altcineva s-a oferit să-i dea doi bani, unul de argint şi unul de cupru, dar tînărul ştia că nu poate vinde inelul pe mai puţin de un bănuţ de aur, aşa că refuză oferta. După ce bătu tîrgul în lung şi-n lat, răpus nu atît de oboseală, cît mai ales de nereuşită, luă calul şi se întoarse la bătrînul înţelept.
Flăcăul şi-ar fi dorit să aibă el o monedă de aur pe care s-o poată da în schimbul inelului, ca să-l poată scăpa pe învăţat de griji şi, astfel, acesta să se poată ocupa şi de el. Intră cu capul plecat.
– Îmi pare rău – începu el – dar n-am reuşit să fac ceea ce mi-aţi cerut. De-abia dacă aş fi putut lua doi sau trei bănuţi de argint pe inel, dar nu cred să pot păcăli pe cineva cu privire la adevărata valoare a inelului.
– Nici nu-ţi imaginezi cît adevăr au vorbele tale, tinere prieten! – spuse zîmbitor înţeleptul. Ar fi trebuit ca mai întîi să cunoaştem adevărata valoare a inelului. Încalecă şi aleargă la bijutier. Nimeni altul n-ar putea spune mai bine cît face. Spune-i că ai vrea să vinzi inelul şi întreabă-l cît ţi-ar da pentru el. Dar, oricît ţi-ar oferi, nu-l vinde. Întoarce-te cu inelul!
Flăcăul încălecă şi plecă în goană... Bijutierul examină atent micul inel, îl privi atent prin lentila prinsă cu ochiul, îl răsuci şi apoi zise:
– Spune-i învăţătorului că dacă ar vrea să-l vîndă acum, nu-i pot oferi decît 58 de bani de aur pentru acest inel.
– Cuuum, 58 de bani de aur?!? – exclamă năucit tînărul.
– Da, răspunse bijutierul. Ştiu că-n alte vremuri ar merita şi 70, dar dacă vrea să-l vîndă degrabă, nu-i pot oferi decît 58.
Tînărul mulţumi şi se întoarse degrabă la învăţat, povestindu-i pe nerăsuflate cele întîmplate.
– Ia loc, te rog – îi spuse acesta după ce-l ascultă. Tu eşti asemenea acestui inel, o bijuterie valoroasă şi unică. Şi, ca în cazul lui, doar un expert poate spune cît de mare este valoarea ta.
Spunînd acestea, luă inelul şi şi-l puse pe degetul mic.
– Cu toţii suntem asemenea lui, valoroşi şi unici, perindîndu-ne prin tîrgurile vieţii şi aşteptînd ca mulţi oameni care nu se pricep să ne evalueze...
Povestea aceasta este dedicată acelora care zi de zi se străduiesc, lustruind cu migală, să adauge valoare bijuteriei pe care ei o reprezintă şi să realizeze valoarea pe care o au. Amintiţi-vă mereu cît de mare este valoarea voastră, chiar dacă mulţi din jur vă ignora sau par să nu-şi dea seama cît sînteţi de preţioşi
Ultimul biscuit
S-a aşezat pe un scaun, şi-a pus bagajele lîngă el şi s-a apucat să citească. La un moment dat s-a întors să ia un biscuit din pachetul de lîngă ea. A observat cu surprindere că la mică distanţă era aşezat un domn care citea un ziar şi care, fără să-i ceară permisiunea, a început să ia şi el din pachetul de biscuiţi.
Cu toate că s-a simţit indignată, politeţea a împiedicat-o să îi reproşeze că are un comportament nepotrivit. Dar, pe măsură ce ea lua cîte un biscuit, lua şi el unul, şi asta a făcut ca pînă la urmă tînăra să devină foarte nemulţumită.
Cînd a luat din pachet penultimul biscuit, ea s-a întrebat, plină de resentimente: „Oare îndrăzneşte să mi-l ia şi pe ultimul?”
Bărbatul a luat într-adevăr ultimul biscuit, l-a rupt în două şi i-a oferit, zîmbind cald, o jumătate. Simţind că el a depăşit limita bunului simţ, tînăra s-a ridicat furioasă şi s-a îndreptat spre un alt colţ al sălii de aşteptare.
A deschis geanta ca să pună înăuntru cartea şi..., spre marea ei surprindere, a văzut înăuntru pachetul de biscuiţi pe care îl cumpărase. În acel moment a copleşit-o un sentiment de ruşine.
A înţeles că pachetul din care mîncase nu era al ei, ci al bărbatului care citea ziarul... El a împărţit, plin de bunătate, chiar şi ultima bucăţică pe care o avea, fără să simtă indignat, superior sau furios.
MORALA:
Oare de cîte ori în viaţă am mîncat biscuiţii altcuiva? Ar fi mai bine ca, înainte să ne grăbim să-i judecăm pe alţii, să privim cu atenţie în jur... şi mai ales în sufletul nostru!
Să dai cînd poţi, fără să aştepţi nimic în schimb, nici măcar un „mulţumesc”, şi să nu regreţi că ai dat!
Cui dai? Cui are voie...
Cît dai? Totdeauna mai mult decît ai primit!
Broderia lui Dumnezeu
Observam ce făcea mama dintr-o poziţie mai joasă decît a ei pe scaun, aşa că mereu mă plîngeam, zicîndu-i că din punctul meu de vedere ce făcea ea mi se părea foarte încîlcit.
Îmi zîmbea, privea spre mine şi îmi zicea cu blîndeţe: „Fiule, du-te afară să te joci puţin şi cînd o să termin de brodat, o să te iau în braţe, o să te pun în poală şi o să vezi de la acelaşi nivel cu mine". Mă întrebam de ce folosea unele fire de culoare închisă şi de ce mi se păreau aşa de dezordonate de acolo de unde le vedeam eu. Puţin mai tîrziu, o auzeam pe mama zicînd: „Fiule, vino şi aşează-te la mine în poală".
Urcam imediat şi mă surprindea, şi mă emoţiona cînd vedeam o floare frumoasă sau un asfinţit superb pe ţesătură. Nu-mi venea să cred; de jos se vedea atît de încîlcit.
Atunci mama îmi spunea: „Fiule, de jos se vedea încîlcit şi dezordonat, dar nu-ţi dădeai seama că mai era ceva şi deasupra. Există un desen, eu doar îl brodez. Acum priveşte-l de aici, de unde sunt eu, şi vei afla la ce lucram".
De multe ori, în decursul anilor, am privit Cerul şi mi-am zis: „Tată, ce faci?" El răspunde: „Brodez viaţa ta". Iar eu îi spun: „Dar se vede atît de încîlcit, este dezordine. Firele sînt atît de negre, de ce nu sînt şi mai strălucitoare?" Tatăl mi se părea că îmi zice: „Copile, tu ocupă-te de treaba ta, în timp ce eu o voi rezolva pe a mea şi, într-o zi, o să te aduc în Cer şi o să te pun la mine în poală, ca să vezi ce se întîmplă din poziţia mea. Atunci vei înţelege”...
Mulţumiri Lilianei Bermudez
joi, 6 martie 2008
Un gand!
marți, 4 martie 2008
A trai inseamna sa-l respiri pe Dumnezeu!!!!!
luni, 3 martie 2008
Dragostea!!!!!
Alegere& Atac
Numai dacă îţi asumi riscul de a începe ceva nou îţi vei descoperi abilităţile cu care te-a înzestrat Dumnezeu. Drumul spre succes nu este niciodată lipsit de greşeli. Însă nici drumul spre pierzare. Alegerea este a ta!!!!
Vulturii învaţă să zboare când mamele lor îi împing afară din cuib şi peste buza prăpastiei. Îţi poţi imagina „ gândurile” lor în acele momente? „Mama îmi face asta?”
Cu toate acestea, doar cand este împins peste margine, afara din zona sa de confort, descoperă că a fost născut pentru zbor.
Nu renunţa la visul tău , chiar dacă va fi o călătorie plină de surprize. Visul tău va aduce atacuri din diverse părţi, dar nu le permite să te descurajeze. Atacul reprezintă un semn al respectului . Simbolizează faptul că nu ai fost înfrânt!!!
duminică, 2 martie 2008
Încrede-te in Mine!!
Faith!!!!
În autobiografia sa Lev Tolstoi ( Trebuie să învăţăm de la ţărani), caută şi el răspuns la problema răului. El a observat că viaţa implică mai multă suferinţă decat plăcere şi mai mult rău decat bine şi ca prin urmare este lipsită de sens. A devenit atât de disperat încât a fost ispitit să se sinucidă. A spus că nu ştie cum ar putea rezista. Dar apoi a ajuns la concluzia: “Stai puţin – majoritatea oamenilor rezistă. Majoritatea oamenilor au o viaţă mai grea decat a mea şi totuşi o găsesc minunată ? Cum pot să faca acest lucru? Nu cu explicaţii ci cu credinta! El învăţat de la ţărani şi a găsit credinţa şi speranţa”
Despre apreciere
1) pe dragostea şi acceptarea necondiţionată a lui Dumnezeu, care a fost dovedită pentru totdeauna pe cruce
2) pe bucuria cunoaşterii faptului ca într-o zi vom auzi : bine rob bun si credincios... ( Matei, 25:21). Azi, Dumnezeu îţi spune: Nu-ţi dispreţui poziţia, talentul sau sarcina încredinţată pentru că nu le poţi avea pe ale alcuiva şi chiar daca le-ai avea, nu vor reuşi să-ţi confere sentimentul împlinirii.
Ştii ceva? Tu ai în tine o insulă a geniului. Dumnezeu a pus în tine un dar. Crede-l. Descopera-l. Pretuieste-l. Ofera-l. Aceasta este trăirea glorioasă.
sâmbătă, 1 martie 2008
THINK BIG!!!!
vineri, 29 februarie 2008
Esti unic!!!!!
joi, 28 februarie 2008
eu stiu ca Dumnezeu exista
Dumnezeu - Cel ce iubeşte!
Isus nu şi-a rostit pildele în ideea de a ne învăţa cum să trăim. Scopul lor a fost acela de a ne face să înţelegem mai bine cine este Dumnezeu şi pe cine iubeşte Dumnezeu.
Dacă i-ai întreba pe oameni ce-ar trebui să facă pentru a ajunge în rai, majoritatea şţi vor răspunde : " Să fiu bun." Istorisirile lui Isus arată că nu au dreptate. Tot ce trebuie să faci este să strigi : " Ajutor!" Dumnezeu te primeşte cu bunăvoinţă, trebuie doar să îi deschizi "uşa".
Iartă şi iubeşte!
Trecuse prin Detroit o singură dată în viaţa. cu ocazia unei excursii organizate de tineretul bisericii la meciul celor de la Tigers. Întrucât ziarele din Traverse City aveau grijă să zugrăvească în cele mai sumbre culori bandele, drogurile şi violenţele din zona urbană a oraşului Detroit, a socotit că acesta va fi ultimul loc în care părinţii or s-o caute. California poate sau Florida, însă nicidecum Detroit.
A doua zi i-a ieşit în cale un bărbat la volanul celei mai grozave maşini din câte văzuse. Acesta a luat-o în maşină, i-a făcut cinste cu un prânz delicios şi i-a oferit găzduire. Apoi i-a dat nişte pastile care au făcut-o să se simtă mai bine ca oricând. Avusese dreptate, a conchis ea: părinţii o privaseră de toată distracţia.
Traiul cel bun a continuat o lună, două, un an întreg. Omul cu maşina grozavă-căruia îi spunea "Şefu"- a învăţat-o câteva lucruri plăcute bărbaţilor. Dat fiind că era minoră, bărbaţii se arătau dispuşi să plătească în plus pentru ea. Locuia în apartamentul luxos de pe acoperiş şi putea să apeleze la room service ori de câte ori poftea. Îşi amintea, din când în când, de ai săi, însă viaţa lor i se părea acum atât de plictisitoare şi provincială încât nu-şi putea închipui cum de-şi petrecuse toată viaţa într-un asemenea loc.
A neliniştit-o puţin fotografia de pe cutiile de lapte sub care stătea scris : " Aţi întâlnit acest copil?" Însă părul ei devenise, între timp blond, şi nimeni n-ar mai fi confundat-o cu un copil, aşa machiată cum era şi cu toate bijuteriile acelea care-i găureau corpul. Dincolo de asta, majoritatea prietenilor săi erau fugiţi de acasă şi nu era nimeni în Detroit care să o toarne.
Peste un an, au apărut primele semne ale unei palori bolnăvicioase, iar faptul că şefu' devenise atât de rău a mirat-o peste măsură. " În ziua de azi, nu ne putem face de cap", a mârâit el, apoi, până să se dezmeticească , a azvârlit-o în stradă, lăsând-o de izbelişte, fără un ban în buzunar. Cu toate că încă mai găsea clienţi de vreo două ori pe noapte, puţinul astfel câştigat era menit să-i întreţină dependenţa. Iarna a găsit-o dormind pe grătarele de metal din spatele magazinelor universale. "Dormind" e doar un fel de a spune- pe timpul nopţii, în zona urbană a oraşului Detroit, o adolescentă trebuie să-şi păstreze simţurile treze. În jurul ochiilor i se săpaseră cercăne adânci. Tusea i se agravase.
Într-una din nopţi, pe când ciulea urechile la zgomotul paşilor, a înţeles deodată că trăia o altă viaţă. Femeia de lume care se credea dispăruse cu totul. Nu mai era decât o fetiţă pierdută în hăţişul unui oraş rece şi înfrioşător. A năpădit-o, atunci un plânset înfundat. N-avea nimic şi îi era foame. Simţea nevoia unei doze. Ghemuindu-şi picioarele sub trup, dârdăia acoperită cu ziarele pe care le îngrămădise peste haină. Un resort ascuns al memoriei i-a readus aminte o singură imagine: luna mai în Traverse City, perioada în care înfloresc un milion de cireşi, alergând alături de câinele ei, un golden retriever, după o minge de tenis, printre şirurile nesfârşite de pomi în floare.
Doamne de ce am plecat?, a rostit în gândul ei, simţindu-şi inima sfâşiată de durere. Câinele meu mânâncă mai bine decât mine. Printre suspine, a înţeles într-o stăfulgerare că nu-şi doreşte nimic mai mult decât să se întoarcă acasă.
De trei ori a sunat şi de fiecare dată a răspuns robotul. A închis de doua ori fără să lase vreun mesaj, însă a treia oară a spus: "Tati, mami, sunt eu. Mă gândeam să vin acasă, dacă se poate. Am să iau un autobuz spre voi, care va ajunge mâine, pe la miezul nopţii. Dacă n-o să fiţi acolo, atunci îmi văd de drum spre Canada."
Călătoria dintre Detriot şi Traverse City, cu toate opririle, ţine aproximativ şapte ore, vreme în care a început să-şi dea seama de neajunsurile planului pe care şi-l făcuse. Şi dacă pătinţii ei plecaseră din oraş şi nu ascultaseră mesajul? N-ar fi trebuit, oare să mai aştepte o zi sau două până va fi reuşit să-i prindă? Şi chiar dacă erau acasă, îşi închipuiseră, probabil, că murise de mult. S-ar fi cuvenit să le lase un timp să îşi revină din şoc.
Gândurile îi fugeau când la toate aceste îngrijorări, când la discursul pe care se pregătea să- rostească în faţa tatălui ei : " Tată, îmi pare rău. Ştiu c-am greşit. Nu e vina ta; vinovată sunt doar eu. Tată poţi să mă ierţi?" Îşi repeta cuvintele întruna, gâtuită de emoţie fie şi numai închipuindu-şi cum aveau să se petreacă lucrurile. Nu-şi mai ceruse de ani întregi iertare de la cineva.
Autobuzul înainta cu farurile aprinse încă de la Bay City. Fulgi de zăpadă minusculi se aşterneau pe şoseaua uzată de trecerea miilor de cauciucuri, iar din asfalt se ridicau aburi. Uitase cât de întunecată putea fi noapte pe-aici. Nălica unei căprioare a săgetat de-a curmezişul străzii, iar autobuzul s.a smucit brusc. Din când în când, pe margine câte un panou. Un semn care anunţa câte mile mai sunt de parcurs până la Traverse City. O, Doamne.
Pe când, în sfârşit autobuzul intra în autogară, cu frânele şuierând în semn de protest, şoferul le-a dat ştire călătorilor, la microfon cu o voce cârâită: " Cincisprezece minute, oameni buni. Atâta stăm"Cincisprezece minute care aveau să-i pecetluiască soarta. S-a privit în oglindă, şi-a netezit părul, şi şi-a şters urmele de ruj de pe dinţi. Apoi, uitându-se la petele de tutun îngălbenite pe degete, s-a întrebat dacă părinţii ei le vor observa. Asta, dacă erau acolo.
Coborând, a pătruns în sala de aşteptare, neştiind la ce să se aştepte. Nici una din miile de scene pe care şi le derulase în minte n-ar fi avut cum s-o pregătească pentru ce urma. În sala de aşteptare cu pereţi de beton şi scaune de plastic a autogării din Traverse City, Michigan, o aşteptau patruzeci de fraţi şi de surori, mătuşi, unchi şi verişori, o bunică şi o străbunică, pe deasupra. Purtau cu toţii pălărioare caraghioase de petrecere şi trompeţele zgomotoase, iar pe zidul din spate al sălii stătea lipit un afiş uriaş, scos pe calculator, pe care scria: "Bine ai venit acasa"!
Iar din mulţimea celor care veniseră să o întâpine a ieşit, apoi, tatăl ei. Cu privirea înceţoşată de lacrimile scurse pe obraji asemenea unor şiroaie fierbinţi de argint viu, a dat să-şi rostească discursul învăţat de pe rost: " Tată, îmi pare rău. Ştiu..."
El însă, a oprit-o. " Nu vorbi copilă. N-avem timp de asta. Nu e timp pentru scuze. Ai să întârzii la petrecere. Am pregătit pentru tine un banchet acasă".
- tulburatoarele descoperiri ale Harului pag 39-42
miercuri, 27 februarie 2008
Sunt ucenic a lui Hristos
marți, 26 februarie 2008
INVATA-MA
Invata-ma luptele din sufletul meu sa le-ndur-
Sa-mi stapanesc indoiala ce se-nfiripa, rebelul suspin;
Invata-ma sa am rabdare pentru rugaciunea la care nu am inca raspuns."
Care este menirea omului şi ce este el?
Opriţi-vă!!!!
Câteodată nu trebuie să facem nimic decât să ne oprim din drumul nostru obşnuit şi să privim cum Dumnezeu lucrează în vieţile noastre. Să-I incredinţăm lui Dumnezeu problema noastra şi să stăm liniştiţi, să aşteptăm ajutorul Său pentru că El se va lupta pentru noi.
marți, 19 februarie 2008
Dacă nu arăţi milă, viaţa devine un cerc al resentimentelor şi răzbunărilor. Însă umblând în iubire vei exprima Libertatea!
Omul care îşi fixează ca ţintă voia lui Dumnezeu va atinge aceea ţintă nu prin autoapărare, ci prin lepădare de sine. Atunci, indiferent cum va fi tratat de semenii săi, el va rămâne complet liniştit.
Cristos ne-a dat un exemplu, El nu a avut nici un resentiment faţă de nici un om, El nu a purtat pică nici unui om, nu a avut resentimente faţă de nimeni.
Doar necredinţa ta te va impiedeca să faci si să devii ceea ce a intenţionat Dumnezeu să faci şi să devii!!
Fii mai puternic decât greşeala pe care ai făcut-o. Recunoaşte, cere-ţi iertare şi plănuieşte să eviţi repetarea ei. Nu lăsa opiniile altor oameni să te oprească să trăieşti o viaţă cinstită şi să te îndepărtezi de obiectivele tale. Ideile şi motivele tale să fie cele care îţi coordonează acţiunile. Accepta-ţi propira valoare şi înţelege că nu-ţi poţi baza viaţa pe standardele pe care alţii şi le-au stabilit pentru ei înşişi.
Daca vei fi tratat rău , ce ar trebui să faci? Urmează următorii paşi:
- Confruntă - există momente, locuri şi modalităţi adecvate de a face acest lucru. Înainte de a trece la acţiune, roaga-te şi cere-I lui Dumnezeu să-ţi călăuzească gândurile şi cuvintele. Apoi mărturiseşte aceste lucruri care te apasă pe un ton calm lipsit de accente critice. După lasă totul în seama lui Dumnezeu.
- Eliberează - nu numai că Dumnezeu ne cere să ne iertăm unii pe alţii, dar totodată ne dă şi harul de a face asta chiar dacă o persoană iese de sub pedeapsa ta, nu înseamnă că a ieşit de sub a lui Dumnezeu.( pedeapsa amânată nu este o pedeapsă anulată)
- Aminteste-ţi - frecvenţa cu care te iartă Dumnezeu, Pavel a scris : " Iertaţi... precum v-a iertat şi Domnul". Aminteţte-ţi preţul plătit de Isus pentru păcatele tale.
- Roagă-te - pentru ofensator. A ierta însemnă a refuza să-i permiţi celuilalt ce te-a rănit să mai facă acest lucru. Matei 5:44 " rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc.